BluePink BluePink
XHost
Servere virtuale de la 20 eur / luna. Servere dedicate de la 100 eur / luna - servicii de administrare si monitorizare incluse. Colocare servere si echipamente de la 75 eur / luna. Pentru detalii accesati site-ul BluePink.
Planetafitness.uv.ro - calea spre un corp de vis
Antrenament Programe slabire Nutritie Portret Sali fitness Anunturi Forum

Aveti nevoie de sfaturi privind exercitiile pe care le practicati? Doriti sa stiti mai multe despre o alimentatie echilibrata? Nu puteti scapa de kilogramele in plus pe care le aveti? Acesta este locul unde puteti discuta despre toate acestea. Toate intrebarile, ca si raspunsurile pe care le veti trimite, sint binevenite.

Completati formularul

P001 - Ce efect au suplimentele sub forma de vitamine, proteine etc. asupra corpului? (Alin Sima, Dej).
R001 - Banuim ca va referiti probabil la faptul daca au sau nu efecte negative asupra corpului. Raspunsul este "Nu". Puteti lua vitamine si minerale fara teama. Suplimentele sunt recomandate pentru oricine, indiferent daca face sau nu sport. Ele previn sau ajuta la vindecarea unor boli. Oricum, trebuie sa consumati si mincarea de calitate. Suplimentele alimentare nu fac altceva decit sa va completeze necesarul de elemente nutritive de care are nevoie organismul. Pentru mai multe detali urmariti rubrica "Nutritie". (PF)

P002 - Sunt ceea ce se poate numi o "fata plinuta". Am soldurile putin cam mari. De asemenea nici abdomenul nu este prea plat. Ce as putea sa fac pentru a scapa de grasimea din zona respectiva? (Dana V., Cluj).
R002 - In primul rind trebuie sa "umbli" la regimul alimentar. Trebuie sa ti o dieta saraca in grasimi si carbohidrati, dar cu suficiente proteine, vitamine si minerale. Incearca de asemenea sa elimin masa de seara sau sa maninci foarte putin. Acest regim combinat cu exercitiu fizic (aerobic si/sau antrenament cu greutati) pot da rezultate foarte bune. Mai trebuie spus ca tesutul adipos nu poate fi eliminat din unele parti ale corpului executind exercitii doar pentru zonele respective. Trebuie sa va antrenati tot corpul, pentru o tinuta fizica armonioasa si sanatoasa. Puteti de asemenea sa folositi si suplimente pentru slabit. In curind acestea vor putea fi gasite si pe site-ul nostru. (PF)

P003 - Am practicat pentru 4 luni culturismul si pot spune ca aratam putin altfel decit pina atunci. Acum insa am intrat la facultate si nu mai am timp pentru acest sport. Voi putea sa acumulez masa musculara daca ma voi antrena doar 2 zile pe saptamina. (Claudiu Barbu, Bucuresti).
R003 - Deoarece pot spune ca esti incepator in acest sport 3 zile pe saptamina sunt recomandate pentru tine. Chiar si 2 zile sunt benefice, deoarece tu doresti sa "arati putin altfel" si nu sa devi profesionist sau sa participi la concursuri. Orice fel de miscare este binevenita pentru oricine. Tot ce conteaza este sa te apuci cit mai repede de antrenament. Vara se apropie. (PF)

P004 - Imi puteti spune citeva retete de mincaruri sarace in calorii, care se prepara usor si repede? (Baltag Ala).
R004 - Desi echipa noastra este formata si din experti nutritionisti, ceea ce ne intrebi tu tine mai mult de partea de bucatarie. Oricum cele mai sarace (si indicate) mincaruri in calori si care se prepara repede sint salatele de legume, de fructe etc. Supele se prepara de asemenea foarte repede si nu contin mai deloc calorii. Dezavantajul este ca va trebui sa maninci mai des. Dorim ca foarte curind pe site-ul nostru sa avem si o rubrica gen "Reteta saptaminii" unde sa prezentam astfel de retete. Poate ne mai scri si ne ajuti. (PF)

P005 - Am 60 de kg si 1,69 m inaltime. Cum sa dau jos 5-6 kg (pe care le-am acumulat in 3 ani) in maximum doua luni? Specific ca sunt destul de lenesa in ceea ce priveste exercitiul intr-o sala de fitness. (Mihaela Farcas).
R005 - Deoarece spui ca esti putin cam lenesa pentru a merge intr-o sala de fitness, iti sugeram orice fel de activitate fizica, prin care sa consumi o mai mare energie (alergatul, mersul cu bicicleta, practicarea unui sport etc.). Trebuie sa maninci mese mici si dese pentru ca alimentele sa fie mai bine digerate si sa nu se depuna pe corp, sub forma de grasime. De asemenea, mai trebuie sa elimini mincarurile bogate in grasimi si carbohidrati. Dupa cum poate sti, persoanele care au suferit operatii, consuma in prima saptamina dupa aceasta numai supe si iaurt, slabind pina la 10 Kg, in cea mai mare parte datorita dietei impuse. Ai putea incerca, deci, si un regim semivegetarian deoarece da rezultate bune. Urmareste in continuare rubricile noastre si vei afla mai multe. (PF)

P006 - Am 1.65 m si 75 de kg. In ultimele 3 luni am "pus" 10 kg si aproape toate pe solduri (112cm). Ce exercitii ar trebui sa fac pentru a rezolva aceasta problema? Aparatele cu benzi elastice ar putea fi solutia? (Dana, Brasov).
R006 - Aparatele cu benzi elastice nu le-am testat si in orice caz nu au legatura cu sportul, deci nu le putem recomanda. Secretul este in alimentatie (citeste raspunsul de mai sus) si antrenament. La 1.65 m ar trebui sa ai cam 60 kg, pentru a avea o greutate normala. Mai trebuie sa sti ca grasimea care se depune pe corp are o mobilitate foarte mare astfel incit nu poti slabi doar intr-o singura parte a corpului indiferent de exercitiile pe care le faci. Exercitiile aerobice (45 min. zilnic) sint cele mai mari consumatoare de energie. Trebuie sa te inscri la o sala unde sa practici gimnastica aerobica si sa incepi sa alergi. Poti folosi si suplimente de slabit. Oricum nimic nu se compara cu un trup frumos si merita orice efort pentru a ajunge asa cum iti doresti. Tine-ne la curent cu progresele tale. (PF)

P007 - Cum sa fac sa dau jos grasimea de pe abdomen tinand cont ca in rest nu pot spune ca sunt gras? Ce fel de exercitii sunt recomandate-celebrele abdomene pe care le fac destul de asiduu nu au facut decat sa imi intareasca muschii dar grasimea nu prea s-a dus-asa ca, ce sfat imi dati? (Nicky).
R007 - Muschii abdominali se antreneaza la fel ca si celelalte grupe musculare - maximum 3 exercitii a cite 3 serii fiecare, cu cite 15-30 rep./serie, de 3 ori pe saptamina. Pentru a da jos grasimea de pe abdomen trebuie sa ai grija cu regimul alimentar, sa consumi carbohidrati (orez, cartofi, paste etc.) in cantitati mai mici (30 la suta, restul de 70 fiind proteine), iar la masa de seara trebuie eliminati. Mesele trebuie luate la ore regulate si trebuie sa consumi multa apa pe parcursul zilei. De asemenea, trebuie sa introduci in programul tau si antrenamentul aerobic (alergare, bicicleta, inot etc.), de 3 ori pe saptamina, executat de preferinta dimineata. (PF)

P008 - Am 1.65 m, 53 de kg si vreau sa slabesc cu ajutorul fitnessului. (Nicoleta).
R008 - Draga Nicoleta urmareste articolele publicate pe site-ul nostru si citeste in special articolul care va aparea saptamina aceasta la rubrica "Programe de slabire". (PF)

P009 - Credeti ca operatiile de lipoaspiratie ar fi alternativa potrivita pentru scaderea in greutate? (Anda).
R009 - Da, cu conditia sa ai o greutate foarte mare. Exista persoane care au cu foarte mult peste greutatea normala (ordinul zecilor de kg), aceasta fiind singura metoda de a scadea semnificativ. Decizia de a suporta o astfel de operatie este luata in primul rind din motive de sanatate si mai putin din motive de estetica. Spre exemplu, mai zilele trecute, scria intr-un ziar ca o doljeanca a reusit sa scape de 31 de kg din cele 160 pe care le avea printr-o astfel de operatie, femeia fiind suferinda de tiroida si diabet. (PF)

P010 - Unde as putea gasi si eu un program de antrenament pentru sala? Cred ca daca urmezi un program te dezvolti mai repede. Asa este? (Raducu).
R010 - Programe de antrenament gasesti aproape in orice revista de specialitate. Pentru a pune muschi pe tine trebuie sa te antrenezi de maximum doua ori pe saptamina pentru fiecare grupa musculara, cu maximum 10-12 serii pentru fiecare. Lasa sa treaca 2-3 zile intre doua antrenamente pentru aceeasi grupa musculara si nu te antrena mai mult de 1 ora si 30 de minute pe zi. In culturism odihna este tot la fel de importanta ca si antrenamentul. (PF)

P011 - Vreau sa spun ca de curind m-am apucat si eu de sala cam de 1,5 luni dar ma duc la sala la 2 sau 3 zile si fac numai piept si brate. Problema este ca eu am fost cam foarte gras acum 1,5 ani (93kg si 1.83). Acum am 1.88 si 73 kg. Par slab dar mi-au ramas solduri ca la femei si grasimi la picioare de care chiar ca nu pot sa scap. Cum as putea sa scap de aceste grasimi? Este rau daca ma duc de citeva ori pe saptamana la sala si lucrez NUMAI piept si brate? Oricum mi s-a marit bratul in citeva saptamani cu 4 cm si s-a dezvoltat foarte mult si pieptul, fara alte suplimente. Multumesc anticipat. (Raducu).
R011 - Indiferent daca nu te antrenezi pentru competitii si faci culturism doar pentru a arata bine trebuie sa-ti antrenezi toate grupele musculare. Acum nu se obseva diferenta, dar peste citeva luni vei avea niste brate si un piept frumos conturate, alaturi de un abdomen ascuns sub un strat de grasime si un spate care nici nu se va observa. Antreneaza-ti picioarele, umerii si spatele macar o data pe saptamina. Abdomenul trebuie lucrat si el de 2-3 ori pe saptamina daca vrei sa arati frumos. Antrenamentul de culturism impreuna cu dieta pot rezolva si problema soldurilor mari si a grasimii de pe picioare. (PF)

P012 - Am 1,6Om si 62kg. As dori sa slabesc 10 kg. Spuneti-mi ce sa fac? (Jeni).
R012 - Problemele de greutate se pot rezolva in primul rind printr-o dieta adecvata, cu putine calorii. Sportul este un factor la fel de important si este benefic si pentru sanatate, de asemenea. Citeste si raspunsurile de mai sus pentru a intelege mai bine. (PF)

P013 - Va rog frumos daca se poate sa-mi raspundeti la o intrebare. Unde in Bucuresti se practica Tae Bo? Adresa daca se poate sa mi-o dati si mie daca este sa se practice undeva. Sau o sala buna de box thailandez... Va multumesc... (Tudor).
R013 - Ne pare rau dar nici noi nu stim. Poate ne ajuta cineva in aceasta problema. (PF)

P014 - As dori sa devin antrenor de aerobic si, in acest sens, ma intereseaza cum se poate obtine un atestat de instructor aerobic/fitness (sau daca este necesar). (Anca).
R014 - Majoritatea salilor din provincie nu angajeaza instructorii in functie de atestate ci dupa priceperea lor. Marile sali insa impun aceasta conditie candidatului la inscrierea pentru concursul de ocupare a postului de instructor. Oricum, pentru mai multe informatii iti dam adresa Federatiei Romane de Culturism si Fitness: Bd. Basarabiei, nr. 37-39, sector 2 Bucuresti; tel.01/324.91.78. (PF)

P015 - Am 1.65m si 39kg. As dori sa stiu daca se poate sa-mi recapat greutatea normala prin exercitii de fitness. (Monica).
R015 - Prin exercitii de fitness, sustinute de un program mai riguros de alimentatie. Trebuie sa consumi mai multe calorii decit de obicei, provenite din mincare de buna calitate. Iti recomand si suplimente alimentare, cu continut ridicat de proteine si carbohidrati. Trebuie sa ajungi macar la 45 kg. (PF)

P016 - Am 1,72 si 57 de kg, si as dori sa slabesc dar curele de slabire nu prea merg pentru mine. Oricum eu am un corp bine format si as dori doar sa scap de grasimea de pe picioare, desi am facut diferite exercitii nu am reusit. Ma puteti ajuta cumva? (Raluca).
R016 - Cred ca cel mai important exercitiu pentru tine este alergarea de rezistenta, cite 30-45 de minute pe zi, de preferinta dimineata, inainte de prima masa. Incearca, de asemenea, sa maninci mai putin decit de obicei la fiecare masa. Vei fi foarte multumita de rezultate. (PF)

P017 - Unde pot gasi adresele sau numerele de telefon ale unor organizatori de cursuri de gimnastica aerobica pentru a dobindi o calificare de antrenor in acest domeniu? Exista cumva o tabara de vara la care se poate participa in vederea desfasurarii unor astfel de cursuri? Daca da, unde are loc, in ce perioada si care sunt conditiile de participare? (Liana).
R017 - Cursuri de gimnastica si fitness organizeaza spre exemplu si "Agentia pentru Ocuparea Fortelor de Munca", care sunt atestate, si pentru asta urmareste reclamele din ziare sau te poti informa la sediul lor. Oricum cel mai bine ar fi sa contactezi Federatia Romana de Culturism si Fitness pentru orice informatie: Bd. Basarabiei, nr. 37-39, sector 2 Bucuresti; tel.01/324.91.78. (PF)

P018 - Ce sa fac ca sa cresc? (Dana).
R018 - Intrebarea ta este destul de vaga. Spre exemplu daca vrei sa te dezvolti muscular trebuie sa te antrenezi cu greutati de 3-4 ori pe saptamina, cite 45-60 minute pe zi. Daca vrei sa cresti in inaltime poti sa practici un sport ca baschet, volei, handbal, care te va ajuta foarte mult. Trebuie, de asemenea, sa faci foarte multe exercitii de stretching (de intindere) si mai poti sa incerci sa stai atirnata de bara cite 15-20 de minute pe zi. S-ar putea sa te ajute. Si intr-un caz si in altul trebuie sa te alimentezi corespunzator, pentru a nu opri cresterea si pentru a asigura corpului energia necesara dezvoltarii. (PF)

P019 - Am inceput sa fac culturism de citeva luni si neavind destui bani sa dau pe suplimente alimentare am inceput sa maninc oua crude pe linga alte chestii :) si am ajuns sa maninc cam 10 oua pe zi. Are efecte negative consumul excesiv de oua? (Dan).
R019 - Raspunsul nostru este "nu". Nu are efecte negative. Oricum, ca un sfat, a aparut intr-o revista de specialitate o informatie cum ca ouale ar fi mai bine sa fie consumate fierte (albusul tare, iar galbenusul mai moale). Si culturistii profesionisti consuma - unii dintre ei - foarte multe oua, bineinteles nu toate la o singura masa. (PF)

P020 - Va rog din tot sufletul sa imi spuneti si mie cele mai eficiente retete de slabit ca sa imi vina si mie fustele! Va rog din toata inima! (Cristina).
R020 - Reteta este una singura: o dieta sanatoasa + exercitiu fizic. Mese formata din vegetale (legume si fructe), brinzeturi slabe, carne de peste sau pui etc.; mese mici si dese pe tot parcusrsul zilei; multa apa consumata - aceasta este o dieta care poate fi cu usurinta respectata, mai ales acum vara. Ca si exercitiu fizic cel mai indicat ar fi alergarea, de preferinta dimineata, inainte de prima masa. (PF)

P021 - Dragii mei! Am 44 ani si o greutate de 85 kg. Sunt vegetariana de 7 ani, maninc foarte putina telemea si iaurt, nu consum ulei de loc. Zilnic beau 1,5 l apa, maninc numai salate diferite combinatii. Nu consum defel zahar, prefer mierea dar ocazional la ceaiuri. De trei saptamini nu consum defel piine, doar un cartof fiert in salate. Ciocolata, alcool, nu. De ce nu slabesc????? A! Era sa uit. De trei luni, zilnic, fac o ora de aerobic, si, nimic... Aveti vreo solutie? (Eugenia).
R021 - De si nu ne dam seama ce se intimpla, credem ca este mai mult o problema medicala. Exista foarte putini oameni care nu pot slabi (popular se spune ca au "glanda"), ba din contra, ia mereu in greutate. Noi nu putem decit sa va indrumam sa cititi articolele din site-ul nostru si sa va spunem doua cuvinte magice, care pot face minui: ambitie si rabdare. Un medic poate va va ajuta mai mult. (PF)

P022 - Am 34 de ani, 1.72 m, 108 kg si as dori sa va intereb daca dieta cu supa de varza poate fi tinuta doua luni fara sa-ti afecteze sanatatea? (Nicoleta).
R022 - Consumind numai un fel de mincare (oricare ar fi el) riscati sa va imbolnaviti deoarece nu veti asigura corpului decit vitaminele si mineralele continute de aceasta. Ideea nu este buna deci. Supa poate inlocui doar o masa, cea de dimineata sau cea de seara. Incercati in schimb sa consumati mese mai mici cantitativ. (PF)

P023 - Salut! As dori sa aflu care sunt cantitatile zilnice necesare de vitamine si minerale (pentru cele mai importante vitanite si minerale, in parte), pentru o persoana ce practica culturism. (Shenny).
R023 - Raspunsul la aceasta intrebare il vei gasi la rubrica noastra "Nutritie". Poti face click pe link-ul urmator pentru a ajunge la "Arhiva", unde vei gasi totul despre vitamine si minerale.(PF)


Completati formularul de mai jos incercind sa formulati cit mai clar intrebarea.
Daca doriti sa trimiteti raspunsul la una din intrebarile aparute specificati nr. acesteia.
Nume
E-Mail
Subiect
Intrebare/Raspuns

   
© 2004 Planeta Fitness.Toate drepturile rezervate